Velocitat variable, ara ja multen

Ja fa uns mesos que va entrar en funcionament la velocitat variable en algunes de les entrades a Barcelona. Una mesura encaminada a reduïr la contaminació, les retencions i els accidents a l’àrea metropolitana i molt criticada per molta gent perquè no s’aplicava aquesta velocitat variable també a l’alça, per sobre dels 80 kilòmetres.

Passats uns mesos, ara ja es començarà a multar a la gent que no ho respecti. El balanç d’aquesta mesura és prou bo, s’ha reduït a la meitat els accidents de trànsit, que està molt bé, i també s’ha reduit un 25% les retencions que hi havien sempre a les hores centrals del dia. Per lo tant, sota el meu punt de vista, l’aplicació de la velocitat variable ha estat un èxit i ha portat menys mal de caps del que la gen es pensava.

Espero que ara tota la gent, associacions, lobbies econòmics, … que van criticar aquesta mesura acceptin ara que està funcionant prou bé, ara volen extender la seva aplicació a altres punts de la xarxa viària de Barcelona, veurem si continuen les critiques pels mateixos de sempre…